Ideal Standard vereenvoudigt het ontwerpen van badkamers en toiletruimtes met een nieuwe digitale tool: de Singular™ Configurator

Ideal Standard International heeft onlangs zijn nieuwe online ontwerp- en specificatietool gelanceerd, de Singular™ Configurator, speciaal ontwikkeld om professionals en klanten te helpen bij het stroomlijnen van het productselectieproces voor het ontwerpen van badkamers en toiletruimtes.

Deze baanbrekende tool bestrijkt alle sectoren van de markt waar sanitair benodig is:  woningen, horeca, openbare toiletruimtes en gezondheidszorg. Het stelt architecten, ontwerpers, planners, installateurs en ook eindgebruikers in staat om snel en eenvoudig complete badkamerontwerpen te creëren met behulp van een uitgebreid portfolio van meer dan 12.000 sanitair producten .

De Singular™ Configurator biedt een intuïtieve gebruikerservaring, bedoeld om in de productkeuze te inspireren en te begeleiden. Het biedt gebruikers het vertrouwen en de controle om op een gemakkelijke en tijdbesparende manier zowel functionele als esthetisch aantrekkelijke ruimtes te creëren.

Terwijl gebruikers hun selecties maken, stelt de tool op intelligente wijze de benodigde producten voor om de montage te voltooien. Deze voorstellen bevatten ontwerpen die esthetisch een aanvulling vormen op de reeds gekozen ontwerpen, waardoor ze naadloos bij elkaar passen wat betreft uiterlijk, afmetingen en compatibiliteit.

Voor degenen die op zoek zijn naar inspiratie biedt de Singular™ Configurator ook een uitgebreid scala aan vooraf geconfigureerde ontwerpen, uitgerust met de nodige producten om een badkamer in de gekozen stijl te voltooien.

Geregistreerde gebruikers profiteren ook van extra functies, waaronder snelle toegang tot opgeslagen favoriete producten, beheer van een onbeperkt aantal projecten, import van bestaande projecten en de mogelijkheid om eenvoudig projecten te delen en met anderen samen te werken.

Nadat de gebruiker de selecties heeft voltooid, kan heel eenvoudig een compleet projectpakket met gedetailleerde productinformatie worden download. Het bevat alle benodigde documentatie die doorgaans door professionals wordt vereist, zoals milieuproductverklaringen, BIM-bestanden, productbladen en meer.

Jonathan Baillie, VP Digital bij Ideal Standard International, zei: “Ideal Standard wil mensen graag helpen betere badkamers en toiletruimtes te creëren. Wij streven er voortdurend naar om waarde toe te voegen aan de ervaring van onze klanten, zowel online als offline. Door middel van innovatieve technologie, intuïtief digitaal ontwerp en een uitgebreid productportfolio zijn we ervan overtuigd dat onze Singular™ Configurator professionals en klanten zal helpen bij het vereenvoudigen van het badkamerontwerpproces. Hierdoor kunnen ze naadloos van inspiratie naar realiteit overgaan en badkamers of toiletruimtes creëren die precies aan hun behoeften voldoen."

De Singular™-filosofie van Ideal Standard is oorspronkelijk gecreëerd om een eenvoudig, flexibel proces te garanderen wat betekent dat klanten slechts één leverancier nodig hebben voor toegang tot onbeperkte inspirerende badkameroplossingen uit een compleet assortiment productcategorieën, waaronder kranen, keramiek, meubels, baden, douchen en accessoires.

De configurator is de nieuwste tool ter ondersteuning van onze Singular™-aanpak en heeft tot doel de volgende stap te zetten in het vereenvoudigen en stroomlijnen van het specificatieproces, waardoor klanten tijd besparen en tegelijkertijd een uitgebreid productportfolio wordt geboden.

Nieuwsgierig geworden? Neem hier een gratis en vrijblijvend kijkje op de Singular™-badkamer configurator:

www.idealstandard.nl/inspiratie/configurator